2 comments on “Braziliaanse Verkiezingen 2010: (1) Wie Volgt Lula Op?

 1. Ben heel benieuwd naar deze spannende race en wie aan het langste eind gaat trekken. Dilma zal waarschijnlijk wel, in grote lijnen, de strategie van Lula doortrekken, maar wat weet je toevallig van Serra (qua politieke programma), als hij president wordt Antoine?
  En inmiddels is er ook een film, in Brazilië, uit over het leven van Lula (Lula o filho do Brasil), maar daar was vooraf al wat kritiek op, in de zin van dat het politiek ingezet wordt om de PT aan meer kiezers te helpen etc. Wat weet je hier van of hebje daar het een en ander van opgevangen?
  Koude groeten uit Nederland!
  Miguel

 2. Ik ben ook zeer benieuwd, Miguel, wie de winnaar zal zijn, na de tweede ronde. Volgens de peilingen zou het Serra kunnen zijn, die een meer rechtse koers zal varen dan Lula en zijn coalitie. Ook al vrezen velen dat het beleid een ommezwaai zou kunnen maken met alle gevolgen van dien, volgens mij zal het beleid worden voortgezet, in een nieuw jasje, met nieuwe termen en kreten. Zoals Lula ook gedaan heeft met de voortzetting van het beleid van FHC, in grote lijnen. Zo gauw de programmapunten bekend zijn, zal ik proberen een kleine samenvatting in mijn blog te zetten 🙂
  Wat betreft de film over Lula (waarvan de piratenversie al reeds is te verkrijgen voor minder dan een euro 😉 ) daar was inderdaad wat kritiek op. Toch lijkt deze film goed bekeken, al zouden de verwachtingen wat hoger zijn gespannen. Volgens analisten blijft de aandacht wat achter, aangezien vrijwel iedere Braziliaan aardig op de hoogte is van het verleden van de huidige president. De titel "Zoon van Brazilië’, lijkt erg overdreven, maar Lula heeft wel degelijk een diepe stempel gedrukt op de huidige samenleving. Van vakbondsleider, agerend tegen de dictatuur, oppositieleider nadat hij driemaal de verkiezingen had verloren, en nu president en staatsman. De Brazilianen vergaven en zullen zijn foutjes vergeven, het zal moeilijk zijn hem in alle waardigheid op te volgen.
  Ik probeer het allemaal te volgen en in mijn blog te zetten 🙂
  Zonnige hittegolfgroeten (het is alweer ruim twee weken droog hier!) .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s