11 comments on “De Nauwe Band Tussen Libanon En Brazilië

 1. En heeft de Braziliaanse regering inmiddels de Israëlische ambassadeur op het matje geroepen? Of speelt dat Braziliaans staatsburgerschap van de Libanezen in dit conflict maar een ondergeschikte rol?

 2. @jaap: Volgesn Globo betreurt de Israelische ambassade dat er Braziliaanse slachtoffers zijn gevallen, maar benadrukt dat dit noodlot onvermijdelijk is aangezien terroristen zich onder de burgerbevolking schuil houden… Verder geen bericht over enige actie van de Braziliaanse regering tot dusver. Het Israelisch commentaar laat verder de weg open voor verder geweld met burgerslachtoffers….

 3. @Antoine: wellicht zou het aantal burgerslachtoffers in Israël het aantal burgerslachtoffers in de omringende vijandelijke staten aanzienlijk overtreffen wanneer de Israëlische militairen dezelfde tactiek als hun vijanden zouden gebruiken. Zie mijn blog . Zou dat de score vereffenen? Of zelfs de sympathie naar de andere zijde doen overslaan? Misschien moeten we daar dan maar eens aan beginnen.

 4. Brazilië lijkt aan de kant van Venezuela te staan, het land wat zich verzet tegen ‘the evil empire in the North’.
  De Venezolaanse president Chavez, in navolging van Castro, zocht z’n heil in het Oosten nadat een VS poging z’n vliegtuig te doen neerstorten was mislukt.
  Inmiddels staan Russische Migs voorzien van Chinese Mach 3 anti schip raketten op Cuba en in Venezuela.
  De VS heeft geen verdediging tegen deze raketten, en ze kunnen de Migs niet vernietigen omdat die vanaf onverharde baantjes kunnen starten, ze staan te verspreid opgesteld.
  Iran heeft vermoedelijk ook deze raketten, om de Straat van Hormuz af te kunnen sluiten, door deze straat wordt de permanente bloedtransfusie van het westen aangevoerd.
  Vanwege de anti VSIsrael coalitie, Iran, Sovjet Federatie, China, Syrië en Cuba moet worden verondersteld dat Cuba en Venezuela ook in actie zullen komen zodra Israel Iran en/of Syrië aanvalt.
  De Migs met de Mach 3 raketten kunnen natuurlijk heel gemakkelijk de olieplatformen in het Caraïbische gebied uitschakelen.

 5. @Foppe
  Ik begrijp niet dat jij niet allang in dienst bent genomen door de VN; jij weet namelijk alles wat nooit iemand heeft weten te bewijzen of zelfs maar bedenken. Het moet fantastisch zijn om jou aan de zijde van de VN te hebben; een wapenloze wereld is dan nog maar een kleine stap, aangezien jij alles wet en er dus geen dreigingen meer zijn.

 6. Belgische teletekst bericht dat het Israelische terreurschip wat voor de kust van Libanon werd getroffen, zodanig dat het naar Israel moest worden teruggesleept (het verloor vier terroristen), één van de meest geavanceerde Israelische terreurschepen was.
  IDF terroristen beschuldigen Iran er van een Iraans geleid projectiel geleverd te hebben aan de Hezbollah vrijheidsstrijders.
  VSIsraelische technologie was dus niet in staat dit projectiel tijdig te detecteren, misschien was het een Chinese Mach 3 anti schip raket; de VS heeft daar geen verdediging tegen.
  Als dit allemaal waar is is het een uiterst verheugende ontwikkelng, het betekent dat Iran in de Straat van Hormuz niet alleen alle tankers kan vernietigen, maar ook alle VS agressieschepen.
  Door de Straat van Hormuz gaat een 40% van de olie voor het westen.
  ALS VSIsrael niet helemaal gek is geworden denken ze dus nog even na voor ze Iran gaan aanvallen, of Syrië.
  Dus misschien is het einde van de zogenaamde westerse beschaving nog niet in zicht.

 7. Ah dat van de Brazilianen in Libanon is heel grappig.
  Enorm veel Brazilie-supporters tijdens het WK, braziliaans carnaval in hartje beirut etc etc

 8. @Foppe
  Nee hoor, jij weet overduidelijk die bij letterlijk niemand anders bekend zijn. Zoals nu weet jij weer te vertellen dat Israel terreurschepen heeft; dat is een compleet nieuw soort schip man! Voor dat soort kennis heeft iedereen flink geld over en jij zet het hier open bloot neer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s