7 comments on “Brazilië en FIFA World Cup 2010: Wedstrijd 4, Brazilië 3 – 0 Chili

 1. Brazilië speelde net als Nederland heel efficiënt tegen Chili. Tango-achtige acties à la Messi ontbreken. Maar Chili met zijn gehandicapte defensie kon nooit winnen.
  Met ophemelen van de tegenstander, Nederland in dit geval, wordt de eigen winnende prestatie alleen maar groter. Ik heb zo’n vermoeden dat de Braziliaanse kranten verder ook nog de overmoed van de Braziliaanse voetballers ten opzichte van Nederland proberen te temperen. Na de slappe, saaie pot Nederland – Slowakije zullen de Brazilianen zich geen seconde druk maken om de toekomstige tegenstander.

 2. Brazilië speelde net als Nederland heel efficiënt tegen Chili. Tango-achtige acties à la Messi ontbreken. Maar Chili met zijn gehandicapte defensie kon nooit winnen.
  Met ophemelen van de tegenstander, Nederland in dit geval, wordt de eigen winnende prestatie alleen maar groter. Ik heb zo’n vermoeden dat de Braziliaanse kranten verder ook nog de overmoed van de Braziliaanse voetballers ten opzichte van Nederland proberen te temperen. Na de slappe, saaie pot Nederland – Slowakije zullen de Brazilianen zich geen seconde druk maken om de toekomstige tegenstander.

 3. Nederland en Brazilië lijken te spelen met eenzelfde mate van efficiëntie, Öszibarack. Beide coaches willen vooral winnen, ook al kan dat ten koste gaan van de schoonheid van het spel. Mede daarom uiten Brazilianen forse kritiek op hun eigen Dunga. Hij mag dan wel veel winnen, maar het spel is niet altijd wat de Brazilianen graag willen zien: spektakel. Maar Dunga heeft wel een groot voordeel, net als zijn buurman Maradona: hij weet hoe het is om een WK als speler te winnen (als aanvoerder in 1994) en handelt op grond van zijn eigen ervaringen. De spelers zelf uiten nauwelijks of geen kritiek op hem. De spelers beseffen ook heel goed dat het hun laatste kans is voor het behalen van de titel, aangezien de gemiddelde leeftijd net onder de dertig is. Na het WK zal het team hoogstwaarschijnlijk grondig verjongd worden.
  Nederland heeft vooral dankzij de optredens in 1974, 1994 en 1998 een uitstekende reputatie bij de Brazilianen. Ook al zijn de namen niet uit te spreken, maar iedereen kan de namen van Gullit, Van Basten, Rijkaard, Cruijff, Bergkamp opnoemen. De komende dagen zullen de media breedvoerig berichten over Oranje, compleet met alle historische overzichten. De lezer zal worden geïnformeerd over het team dat vooral niet onderschat mag worden. Al was de wedstrijd van Oranje tegen de Slowaken een slappe pot, ook Brazilië heeft nog niet het achterste van de tong laten zien.

 4. Het belooft inderdaad een zeer spannende wedstrijd te worden, Zwolly! Volgens de Braziliaanse media wijzen statistieken uit dat er in de onderlinge duels (9) gemiddeld 3 doelpunten zijn geteld, Naast vier gelijke spelen heeft Brazilië een wedstrijd meer gewonnen. Maar resultaten uit het verleden geven geen garantie.. 🙂 We zullen vrijdag zien wie de beste is:)
  Zonnige groet.

 5. Dit zat er natuurlijk aan te komen – kwartfinale Nederland – Brazilië. En ondanks dat Brazilië me nog steeds niet heeft weten te overtuigen qua spel, zie ik ze wel winnen van Nederland. Nederland liet gister in de verdediging wederom grote fouten zien. Fouten die Brazilië zal afstraffen, net zoals tegen Chili.
  Ik hoop het tegendeel en dat Nederland gewoon doorgaat, maar ik vrees het ergste… 😦
  Voor wie ben jij vrijdag eigenlijk Antoine, Brazilië of toch gewoon Nederland? ;p
  Warme zomerse groeten vanuit Nederland!
  Miguel

 6. Het werd de laaste tijd steeds duidelijker en onvermijdelijker dat de kraker tussen de Kanaries en Oranje eraan zat te komen, Miguel 🙂 En net als Nederland had ook Brazilië graag dit duel willen ontlopen. Alhoewel… Portugal is nu veroordeeld tot een duel met Spanje om een plek in de kwartfinale en dat lijkt ook een titanenklus… De fouten in de verdediging van Oranje zal menigeeen wel verontrust hebben, denk ik. Tegenstanders als Duitsland, Argentinië, Spanje en Brazilië zullen gretig gebruik maken van deze voor hen ideale momenten. En Nederland zou wel eens grote moeite hebben om de stugge Braziliaanse verdediging te doorbreken, maar misschien ligt er een kansje op snelheid, aangezien de verdedigers ‘op leeftijd’ zijn. Het zal aardig zijn om te zien of Lúcio cs. Robben kunnen afstoppen.
  Wie ik vrijdag zal aanmoedigen? Gisteren kon ik nog met gemak twee shirts dragen, maar dat kan vrijdag eenvoudigweg niet 😛 Natuurlijk blijf ik een zwak voor Nederland houden, maar mochten de Kanaries winnen, zal ik er ook niet rouwig om zijn, dan blijft het immers feest in het land 😉
  Zonnige winterse groeten (met 25 graden aan de frisse kant!) 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s