3 comments on “Brazilië en FIFA World Cup 2010: Wedstrijd 3, Brazilië 0 – 0 Portugal

  1. Vooral in de eerste helft ging het er vrij ruw aan toe. Dat had ik niet verwacht. Beide landen waren al gekwalificeerd – Portugal formeel nog niet, maar dan had Ivoorkust met 8-0 of zo moeten winnen – en dan ligt in de lijn der verwachting dat met gele kaarten en schorsingen rekening wordt gehouden. Ze kunnen het wel, dat inhouden, want de tweede helft was een stuk rustiger.

  2. Vooral in de eerste helft ging het er vrij ruw aan toe. Dat had ik niet verwacht. Beide landen waren al gekwalificeerd – Portugal formeel nog niet, maar dan had Ivoorkust met 8-0 of zo moeten winnen – en dan ligt in de lijn der verwachting dat met gele kaarten en schorsingen rekening wordt gehouden. Ze kunnen het wel, dat inhouden, want de tweede helft was een stuk rustiger.

  3. Het viel me nog mee dat er geen rode kaarten werden uitgedeeld, Öszibarack. Zowel een Braziliaanse (hands) en een Portugese (trap op de enkel) verdienden een dergelijke prent. Het is niet ondenkbaar dat Portugal geen risico wilde nemen door op doelsaldo uitgeschakeld te worden. Ook al was de marge dankzij de 7-0 overwinning groot, Brazilië hoefde maar enkele malen uit te halen en de Ivorianen konden een monsterscore opbouwen om Portugal alsnog uit het toernooi te knikkeren. Het viel me tegen van Portugal om niet op de volle winst te spelen, om Spanje in de achtste finales te ontlopen. Het zullen interessante duels worden, Duitsland-Engeland en Spanje-Portugal, maar of deze ook boeiend zullen zijn om er naar te kijken, dat is nog de vraag…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s