9 comments on “Brazilië en FIFA World Cup 2010: Wedstrijd 2, Brazilië 3 – 1 Ivoorkust

 1. Brazilië zwijnde met de tweede goal met tweemaal de arm van god. Het maakt nogal wat uit of het 1-0 of 2-0 staat. Wordt daarover bericht?
  En wat een waardeloze scheidsrechter. De slechtste van het toernooi tot nu toe. Ik kan me de woede van Dunga goed voorstellen.

 2. Brazilië zwijnde met de tweede goal met tweemaal de arm van god. Het maakt nogal wat uit of het 1-0 of 2-0 staat. Wordt daarover bericht?
  En wat een waardeloze scheidsrechter. De slechtste van het toernooi tot nu toe. Ik kan me de woede van Dunga goed voorstellen.

 3. Inderdaad maakt het heel wat uit, dat bij de 1-0 stand met een dergelijke dubieuze goal de stand wordt verdubbeld, öszibarack. De Zweedse coach bleef daar opvallend rustig over. Maar toen in het laatste deel van de wedstrijd de ene na de andere speler onderuit werd getrapt, kon ik me inderdaad de woede van Dunga voorstellen. De meeste Brazilianen konden zich nog enigszins beheersen op de provocaties, met uitzondering van Kaká. Maar wat een toneelspeler was die Ivoriaan, ik heb een beetje anatomie en fysiologie gestudeerd, maar voor mij is het nieuw om acuut hoofdpijn te krijgen, na een eleboogstoot op de borstkas…
  Zonnige groet.

 4. Ik gun de Brazilianen de overwinning maar de scheidsrechter had die tweede goal af moeten keuren, vooral ook omdat hij lachend op zijn arm wees naar Fabiano.

 5. Het blijft een raar voorval, Ron, dat de scheidsrechter op deze manier communiceert met de maker van deze curieuze goal, die menig scheidsrechter resoluut had afgekeurd. Het zal me niet verbazen dat de FIFA deze Fransman aan de tand gaat voelen, want het lijkt erop dat deze man zijn fout pas inzag kort nadat hij de goal had toegekend. Waarschijnlijk had Brazilië ook wel gewonnen zonder dit doelpunt, maar de Ivorianen kunnen zich terecht bestolen voelen. Maar men zegt nog altijd dat voetbal een spelletje is? 🙂

 6. Tijd voor een videoscheidsrechter, Antoine ? Bij het rugby wordt bij twijfelachtige momenten het spel even stilgelegd en kijkt een official naar de opgenomen beelden. Dan had in dit geval Brazilië met 2-1 gewonnen en was Kaka niet uit het veld gestuurd….;o)
  Er zijn trouwens ook veel sporten waar dit soort beslissingen achteraf nog worden genomen. Bij wielrennen en atletiek kan het jaren duren voor een winnaar definitief vast staat…

 7. Volgens mij wordt de discussie over het gebruik van video al lange tijd gehouden, Stripman, en helaas zonder resultaat. Wie weet hoe de uitslag zou zijn geweest als de goal was afgekeurd? Koffiedikkijken 😉 Maar scheidsrechters zijn als mensen, ze maken fouten. Het is aan de organisatie (lees: FIFA) om deze fouten tot een minimum te beperken. Denk je niet?
  Zonnige groet.

 8. De rapportcijfers neigen een beetje naar een zesjes-cultuur… 😉 haha Met twee uitblinkers in de klas (veld).
  Hoe zijn de meningen inmiddels na deze wedstrijd – qua geloof in de titel – zijn die wat toegenomen of niet?
  Zomerse groeten,
  Miguel

 9. Daar heb je gelijk in Miguel, maar als je naar de andere (top-)landen kijkt, komt Brazilië nog niet eens zo slecht uit de verf. Sommige landen leken in de eerste of eerste twee ronden te zijn ingeslapen, en bijvoorbeeld Frankrijk heeft slecht(s) geslapen, zo leek het. Van de topploegen wordt eenmaal verwacht dat ze zonder al te veel moeite naar de beste zestien gaan, stand verplicht. De Brazilianen leken tevredener over het spel van hun favorieten in de tweede wedstrijd, hun oordeel was veel milder en er klonken zelfs wat geluiden van hoop dat het team nog eens ver zou kunnen komen in dit toernooi. Er wacht nog de wedstrijd tegen Portugal, die verrassend eenvoudig over de Noord-Koreanen walste. De oefenwedstrijd tussen de twee landen, die enige maanden geleden werd gespeeld, resulteerde in een 6-2 overwinning voor de Brazilianen. De Portugese media spraken over een smadelijke nederlaag. Zo ver zouden de Portugezen ditmaal niet willen laten komen. Mochten Nederland en Brazilië allebei groepswinnaar worden en de achtste finales overleven, dan komen ze elkaar tegen in de kwartfinales. Dat kan wel eens een heel boeiend duel gaan worden 😉
  Zonnige groeten:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s