5 comments on “Brazilië en FIFA World Cup 2010: Wedstrijd 1, Brazilië 2 – 1 Noord-Korea

 1. Brazilië viel me mee. Ze vielen veel aan. Niet steeds van dat passieve getik op het middenveld, wat veel ploegen op het WK laten zien.
  De Noord-Koreanen waren ontzettend fanatiek. 11 Dirk Kuyten in het elftal. Dat is ontzettend lastig om tegen te voetballen.

 2. Brazilië viel me mee. Ze vielen veel aan. Niet steeds van dat passieve getik op het middenveld, wat veel ploegen op het WK laten zien.
  De Noord-Koreanen waren ontzettend fanatiek. 11 Dirk Kuyten in het elftal. Dat is ontzettend lastig om tegen te voetballen.

 3. Het valt me inderdaad op dat de kritieken in het buitenland wat milder lijken te zijn dan in Brazilië zelf, Öszibarack. Velen ergeren zich inderdaad aan het eindeloos overtikken van de bal zonder dat de bal in de buurt van het doelgebied komt. Misschien hebben de Brazilianen alsnog hogere verwachtingen van het elftal, dan wat het team in de eerste wedstrijd liet zien. Er werd veel naar voren gespeeld, maar veel via lange ballen. En daar lijken Brazilianen niet echt gecharmeerd van te zijn. Vandaar dat bijvoorbeeld Robinho in eigen land vooral werd bekritiseerd om de falende afwerking en niet beoordeeld vanwege zijn fraaie dribbels en schijnbewegingen.
  Maar de eerste drie punten zijn binnen en de twee sterkste opponenten hebben ieder twee punten verloren. Ivoorkust en later Portugal zullen extra gemotiveerd zijn om Brazilië punten af te snoepen, om daarmee de tweede ronde te bereiken.

 4. Het was idd een wat matte vertoning van Brazilië en ik gunde dat ene doelpunt ook wel aan de Noord-Koreanen. Denk uiteindelijk wel dat Brazilië wel als eerste de poule doorkomt. Maar vooraf had ik Brazilië ook niet aangeschreven als grote kanshebber op de titel dit keer. Mijn verwachting is wel dat Nederland en Brazilië elkaar zullen treffen in de kwartfinale (volgens het speelschema en wanneer beide landen eerste worden in hun poule).
  Maar ik meende ook gehoord te hebben dat praktische het hele land over Dunga heen viel nadat die zijn selectie bekend had gemaakt voor het WK…? (Mijn verwachting is eigenlijk ook wel een beetje dat Dunga na dit WK geen coach meer is van Brazilië…)
  Wel leuk in elk geval om op de hoogte te blijven van de publieke opinie in Brazilië na de wedstrijd(en)!
  Sportieve WK groeten, 😉
  Miguel

 5. Hoi Miguel, wat ik ook in mijn bovenstaande reactie heb geschreven, is het wat verbazend dat de internationale pers nogal mild is over het presteren van de Goddelijke Kanaries in hun eerste WK-wedstrijd, terwijl de Braziliaanse pers veel minder te spreken is over de prestaties. Als ik hier naar de meningen vraag, dan krijg ik steevast te horen dat de wedstrijd erg tegenviel en vooral spelers als Kaká en Luís Fabiano, en in mindere mate Robinho onder hun vermogen speelden. Net als jij zien veel Brazilianen hun team niet de wereldcup winnen, maar denken eerder aan Duitsland, Spanje, Nederland, Engeland of de aartsrivalen Argentinië. Terwijl de internationale pers Brazilië wel als een van de topfavorieten beschouwt. Heel eigenaardig en interessant, deze verschillen van mening….
  Dunga kreeg inderdaad veel kritiek op zijn selectiebeleid, dat hij spelers als Ronaldinho en Adriano niet uitnodigde (achteraf geen slechte beslissing gezien de problemen van Adriano dankzij een gepubliceerde foto van de speler met een machinegeweer in zijn hand, naast een vermeende drugsdealer, en zijn banden met het mogelijke brein achter het neerschieten van een politiehelicopter in Rio) En dat Dunga spelers als Neymar van Santos en Diego Tardelli van Atlético thuishield en gelouterde spelers als Alex en Fred niet op de lijst van 23 zette. De selectie is met bijna dertig jaar gemiddeld ook de oudste van het WK, en dat kan in de komende wedstrijden opbreken, tegen jongere en vooral dynamischere tegenstanders, waaronder Oranje. Dunga’s situatie lijkt een beetje op die van Van Basten, die ook altijd kritiek kreeg van zestien miljoen bondscoaches. En Dunga moet tegen bijna 200 miljoen bondscoaches strijden. Dunga heeft een onbraziliaans beleid en strategie dat het resultaat belangrijker is dan de schoonheid van het voetbal. Maar zolang Pelé Dunga nog enigszins steunt, lijkt vooralsnog weinig aan de hand 🙂
  Zonnige wintergroeten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s