2 comments on “Brazilië in Beeld (27): Zuivere Braziliaanse Koffie

  1. Erg fijn voor de Brazilianen in het centrum van de Braziliaanse koffiewereld dat ze kunnen genieten van de eigen koffie. Dat is in Guatemala wel anders.
    Een van de activiteiten van de talenschool waar ik heb gewerkt, was een bezoek aan een totaal toeristloze koffiefinca. Er zijn 3 soorten koffie, zei de gids van onze school. De beste koffie is voor de export, de tweederangskoffie is in Guatemala zelf te koop, en de smerigste koffie vind je bij ons op school. Die koffie was inderdaad niet te zuipen. En ook de koffie bij de gewone mensen thuis is geen schim van de DE die ik hier naast mijn computer heb staan. Echt heel scheef eigenlijk.
    Maar goed: gelukkig is dit anders in het centrum van de Braziliaanse koffiewereld, begrijp ik.

  2. @Blauwoog, inderdaad erg scheef en erg onrechtvaardig in Guatemala. Persoonlijk denk ik dat de slechte koffie een motiverend effect heeft op de Guatemalezen. Heel erg jammer… In Brazilie bestaan er ook inferieure merken, maar de meerderheid kiest voor de goede kwaliteit. Bovendien waakt de Braziliaanse consumentenorganisatie over de kwaliteit van de producten en publiceert regelmatig productvergelijkingen. De producent is ook verplicht de productinformatie op de verpakking te printen. In dit opzicht lijkt Brazilie al aardig op een ‘westers’ land, ook al zijn er enkele producten hier die de Europese schappen niet zullen halen, gezien de kwaliteit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s