4 comments on “Reizen in Brazilië: FLORIANÓPOLIS (04). Iguatemi, de Hyper Shopping

  1. Ik wordt er Hyper van 🙂
    Zo lijkt Brazilie wellicht toch ooit nog een optie te worden als vakantiebestemming, voor ons.

  2. @Rene, deze shoppings nemen jouw hypermanies over 😛 Wellicht boor ik met mijn bijdragen een aardige markt open: winkeltoerisme voor voetbalvrouwen (zie uitspraak van een bekende voetballer in een artikel van afgelopen week!), huwelijksmarkt voor wanhopige vrijgezelle mannen (en hier zijn de vrouwen in de grote steden wanhopig!), en wellicht kan ik nog enkele marketingitems verzinnen 😉

  3. Brazilië: op deze plekken een sterk ontwikkeld land (alhoewel de grenzen natuurlijk niet te ver overschreden moeten worden).

  4. @Jos, je hebt gelijk dat Brazilië op sommige elementen sterk ontwikkeld is (op sommige gebieden zelfs iets meer dan in Europa of de VS!), maar als iedereen wel ervan op de hoogte is, het is ook een land van scherpe contrasten. Niet voor niets gaat de ‘grap’ de ronde dat Brazilië drie landen in zich heeft: België, Bulgarije en Burundi. Het zuiden met het ontwikkelingsniveau dat (bijna) het niveau van West-Europa haalt, het zuidoosten met (bijna) het niveau van de nieuwe EU-landen, maar het noordoosten… in sommige streken wordt het niveau van Burundi maar net gehaald. Het is aan de regering de tegenstellingen zo snel mogelijk te nivelleren. Maar het zal enige generaties vergen eer het zover is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.