6 comments on “Carnaval in Brazilië 2009: Rio de Janeiro, De Winnaars En Verliezers (met video’s)

  1. En Braziliaans Carnaval is nog veel meer dan Rio en São Paulo, Martin! GEdacht kan worden aan Salvador, Recife en Olinda, POrto Alegre, en de Minassteden Diamantina, Ouro Preto, Mariana en São João del Rey.

  2. Dat zijn qua informatie wel 10 blogs bij elkaar. Indrukwekkend, en je zult maar degraderen met zo’n geweldige groep/wagen.

  3. GEWELDIGwat een feest. (alhoewel ik weet dat er allerlei haken en ogen aanzitten, het is niet alleen liefdewerk oudpapier)

  4. @Sprakeloos, het leek me nuttig om eens al deze informatie op een overzichtelijke manier bij elkaar te zetten, zodat de lezer een goed beeld kan krijgen van de carnavalsoptochten in Rio en São Paulo. Naast de optochten zijn er ook straatfeesten die meer dan de moeite waard zijn (en ook veel goedkoper zijn!) Het is inderdaad zaak dat een groep niet degradeert, ze zijn dus zeer gemotiveerd! Elke groep bestaat overigens uit 3000 tot 5000 deelnemers tijdens het defilé.

  5. @Viktor/Rene, je hebt gelijk dat het niet alleen liefdewerk is, ze ontvangen ook wat voor terug. Voornamelijk buitenlandse toeristen (Amerikanen!) vinden het geweldig om gekostumeerd tijdens de optochten mee te lopen, en daar betalen ze ook grif honderden tot duizenden dollars voor! Ook de kleding is na de optocht te koop, voor aanzienlijke prijzen. En natuurlijk profiteert de horeca ook flink van. Ik heb nog niets gelezen over enig geklaag dat er fors minder bezoekers waren, vanwege de crisis, overigens….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.