6 comments on “Reizen in Brazilië: MARANHÃO (42). De droogte in Buurdeelstaat Piauí

  1. Het lijkt wel of verwoestijning wereldwijd toeslaat. Soms op (relatief) korte afstand van natte gebieden.

  2. Daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben, Edu. In het zuidoosten is het overigens normaal dat er gedurende zes maanden overvloedig regen valt en dan zes maanden droog is. In het noorden zijn de seizoenen anders. Daar houdt het regenseizoen deze maand op. Daar waar geen regen is gevallen in het regenseizoen, zal de verwoestijning oprukken. Overigens kampte Piauí en andere buurstaten met wateroverlast, aangezien de kurkdroge aarde het water niet kon opnemen….

  3. En ik maar denken dat noord-oost-Brazilië uit regenwoud bestond. Dom dom dom. Weer wat geleerd. Groet vanuit een nat Nederland (15 graden).

  4. Dat noem ik niet dom, Jacopone:) Het land is zó groot! En overigens werd ik in Nederland geregeld gevraagd of ik in het malariagebied (lees: Amazonewoud) was geweest. Ik moest toen zelfs de landkaart erbij laten halen om uit te leggen dat vanuit Belo Horizonte de rand van het Amazonewoud tenminste 2500 kilometer verder lag, ofwel vanuit Amsterdam diep Rusland in! Ten tweede kent Brazilië grofweg twee typen wouden: Het Amazonewoud in het Noorden en Westen, Het Atlantisch Woud in het Oosten en Zuiden. Het Atlantisch Woud is reeds grotendeels gekapt, ook in de droge gebieden in het Noordoosten…
    Zonnige groeten vanuit een gortdroog en zonnig BH, bij een winterse temperatuur van 27 graden 😉 (15 graden in Nederland… is de herfst al begonnen??)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.